Ved vandskade i din/jeres leglighed gøres følgende

NY PROCEDURE VED ANMELDELSE AF AKUTTE SKADER
Da vores vicevært har lidt udfordringer med at håndhæve sin arbejdstid, bliver vi nødt til at specificere fremgangsmåden ved akutte skader, som f.eks. vandskader.
Man skal så vidt muligt selv stoppe ulykken, og skaden anmeldes så direkte til Alm. Brand hele døgnet via tlf. nr. 35 47 35 00.
Ejendommens bygningspolice er: 037585564 og foreningens cvr. nummer er: 55 31 40 12
Orientering af bestyrelse og vicevært:
Når skaden er anmeldt til Alm. Brand gøres følgende:
* Indenfor almindelig arbejdstid (kl 08-16 og kontortid torsdage 18-19): Efter anmeldelse til Alm. Brand kan viceværten orienteres telefonisk, og viceværten tager så kontakt til bestyrelsen.
* Udenfor almindelig arbejdstid (Før kl 8 og efter kl 16): Efter anmeldelsen til Alm. Brand skal viceværten ikke orienteres telefonisk, men ved først kommende arbejdsdag.
Man kan sende en mail til bestyrelsen med orientering på tophousebestyrelse@gmail.comog/eller til
administrator Vibeke på vh@boadm.dk

  1. Regel GÅ ALDRIG I PANIK.

Ved vandskade er det næsten altid umuligt at bevarer roen så panik vil altid opstå, derfor vil vi prøve at vejlede dig/jer.

Skaden kan stoppes

Find ud af om i har mulighed for at stoppe skaden, er dette tilfældet bedes i kontakte jeres underbo(er) for at finde ud af om skaden har berørt disse, og  i hvilket omfang.

I skal i alle tilfælde kontakte viceværten inden for arbejdstid (ellers se ovenfor) så vil han komme forbi og forklare hvorledes i skal forholde jer.

Er du/i selv skyld i at skaderne er opstået pga. manglende vedligeholdelse/skødesløshed skal i være opmærksom på at hvis huset forsikring kommer i brug er der en selvrisiko på 7.000 kr. som automatisk vil blive trukket på jeres fællesudgifter.

Det er jeres pligt som ejer og hvis i har en lejer er i som ejer stadig forpligtiget til at vedligeholde din/jeres ejendom.

Dette gælder i alle tilfælde for de installationer som er fysiks er tilgængelige det være sig i stue, køkken eller badeværelse, i sidste tilfælde skal man som ejer være opmærksom på, at hvis badeværelset ikke er blevet renoveret siden huset blev bygget (1974) dvs. at der ikke er blevet lavet nyt gulv med vådrums membran så vil vandet ramme underboen hvis der plaskes i overmåde på dette.

Forstået på den måde, er badeværelset ikke blevet renoveret siden 1974 er der ikke vådrumsmembran i dit gulv.
Har du købt en lejlighed med renoveret badeværelse er der sandsynligvis blevet lavet gulv med vådrumssikring,
men det må du få oplyst hos sælger for at være sikker.

Kan ikke Stoppe skaden.

Se ovenfor.

I skal vær opmærksomme på at eventuelle skader på jeres lejlighed først kan ses efter et par dage grundet at fugten står og afdamper og at der her kan opstå skimmel på materialer af natur, det her gælder især for de beboere som bor under skadevolder.

Her vil det være godt hvis i via jeres mobil tager billeder af de skader der er opstået således at det kan dokumenteres, under alle omstændigheder skal i ikke begynde at  reparer på jeres lejlighed før bestyrelsen har været inden over.

Ved Vandskade fra din overbo(ers) lejlighed(er) gøres følgende.

I tilfælde at der kommer vand ned fra din overbo(er) skal du selvfølgelig prøve at få fat i vedkommende, men under alle omstændigheder skal du have fat i viceværten først, så der kan blive lukket for vandet, da du ikke kan være sikker på at skaden er sket lige over dig.

Når der er blevet lukket for vandet skal du altid prøve at begrænse skaden i din lejlighed, det er faktisk et krav fra forsikringsselskaberne, således at du minimere de opståede skader hos dig/jer.

Så det er frem med alle håndklæder, baljer og hvad i ellers har mulighed for at bruge til at tørre op med.

Efter et par dage vil i sandsynligvis kunne se at fugten fra vandet begynder at ”ødelægge” jeres lejlighed, forstået på den måde at der vil opstå fugtskader på f.eks. tapet og  gulve og der kan opstå en ”duft” af våd kælder.

Som tidligere beskrevet tag billeder på jeres mobil og få fat i bestyrelsen så de kan bedømme om det er huset forsikring der skal bruges eller om det er noget vi dækker internt i Top House.