
Top-House er bygget i 1972-1974. Dengang, hvor standarden på Nørrebro var das i gården og lopper i sengene. Tænk engang, hvor meget opsigt det vakte, at man rejste en bygning, hvor lejlighederne fik store badeværelser med badekar, og hvor fællesarealerne inkluderede parkeringskælder, sauna, pool og tennisbane. Dengang var Top-House virkelig en god historie. Og ejendommen var med til at løfte hele kvarteret.

Fortælling fra en beboer
Historien om Top-House som jeg husker den.
Top-House er bygget af B.Husted-Andresen, Bøje Nielsen og A. Juhl Jørgensen, den side ud mod Dagmarsgade er opført i 1972 og den store bygning er opført i 1974.
Jeg lærte Top-House at kende da min mor havde købt en lejlighed her i november 1976 ,dengang var huset helt nyt.
Bygherrerne der kaldte sig 3 Stjerner havde lidt besvær med at komme af med lejlighederne så de fandt de på at sælge dem med 2 års rentehenstand.
Lejlighederne blev hurtigt solgt men desværre flyttede mange også efter de to år.
Selv flyttede jeg ind i November helt nøjagtigt den 5 November 1977.
Jeg havde været til en kæmpe sommer/høst fest i huset (som huset afholdt hvert år ) jeg syntes Top-House var helt specielt, og det var det også man kom hinanden ved , småsludrede om sommeren i haven og mødtes om aftenen med sin madbragte mad eller kaffe i haven hvorefter nogle spillede skak ,andre bob eller krokket eller bare sad og sludrede , dengang kunne man også banker på hinandens døre og snakke om alt og intet, selv problemer kunne man komme med til hinanden.
Nørrebro var Nørrebro på godt og ondt.
Vi anskaffede også en stor grille som vi brugte bl.a til vores store sommer/høstfester.
Senere fandt vi på at lave et kæmpe skakspil i opgang 28 på 1.sal , på 2.sal var der bordtennis, på 3. sal kan jeg ikke huske hvad der var, og på 4.sal var der billard.
Disse aktiviteter blev desværre lukket af brandtilsynet, da der ikke måtte være opholdsrum i opgangen i tilfælde af brand og man skulle ikke kunne falde over div. ting og sager på vejen ud.
Vi afholdt tennisturnering, deltagerne i turneringen aftalte selv hvornår de skulle spille kamp, men foreningen sponserede en pokal som hvert år blev overrakt af formanden for foreningen, gad vide hvor den pokal er i dag , det kunne være sjovt at se alle navnene på dem der deltog.
1 gang om ugen var tennisbanen reserveret til volleyball, der blev nettet hejst op og der blev spillet på livet løs , der manglede aldrig deltagere eller for den sags skyld tilskuere til hverken tennisturnering eller volleyball.
Vi fik også på et tidspunkt solarier i kælderen hvor der var saunaer, dem nød vi godt af i mange år indtil man fandt ud af solarie ikke var så godt for huden og vores solarier havde også på det tidspunkt udtjent sin værnepligt.
Top-House var et helt unikt og eksklusivt hus med affaldsskakter, elevator, saunaer , tennisbane og swimmingpool you name it we got it. :o) og vi havde så galt også eget antenneanlæg hvor vi kunne tage Danmark ,Sverige og TV 2, ja det var virkelig en perle på Nørrebro og det er vi jo stadig , jeg syntes selv efter så mange år Top-House er noget helt for sig selv, og mon ikke jeg ender med at skulle bæres ud herfra.
Den dag i dag kommer der stadig folk som har boet her i huset og spørger til hvordan det går, de fortæller vores vicevært om dengang de boede her , og de mindes den herlige tid de har haft i Top-House.
Hilsen Kirsten.

Ordet Nørrebro er 2. led bro ‘brolægning’, om den brolagte del af Nørre Landevej nær Nørreport.
Dagmarsgade
Efter Dronning Dagmar (1185-1212), der var bøhmisk prinsesse og blev gift med Valdemar Sejr 1205. Hun er gravsat i St. Bendts kirke i Ringsted.
Kilde: www.absalon.nu
Dagmarsgade: »Jordvejen« var tidligere betegelsen for en del af Dagmarsgade, som gik fra Ægirsgade mod Thorsgade. Den første del af Dagmarsgade, den del, er lå op mod Ægirsgade, lignede den øvrige del af kvarteret med etageejendomme og gaden ud for disse ejendomme var etableret med fortov og kørebanen belagt med brosten. Den øvrige del var jordvej helt til hjørnet Dagmarsgade/Allersgade. (Navnet på denne del af Dagmarsgade hængte ved blandt de lokale, også efter anlæggelsen af brostensbelagt kørebane i begyndelsen af 1950’erne).
På dette stykke jordvej lå bl.a. flere store garageanlæg, et af disse gik helt igennem til Thyrasgade, en stor tømmerplads og ved hjørnet Dagmarsgade/Allersgade lå en plads omgivet af et højt, grønt plankeværk. Herinde afleverede kvarterets klunsere de ting de samlede op ved hjælp af deres syvtal (fremstillet af indmaden fra en cykelpumpe) i skraldebøtterne rundt omkring i kvarterets baggårde. På denne plads stod også et meget stort og omfangsrigt kastanietræ, der hældede sin omfangsrige krone ud over plankeværket mod Dagmarsgade. Mange af disse klunsere boede i et garageanlæg der lå på venstre side i Dagmarsgade. Om vinteren, når det var hundekoldt, blev der fyret godt op i petroleumsovne for at holde varmen. Men det hændte af og til at der opstod ild i det indsamlede skrammel, som klunserne omgav sig med i garagerne. Når brandbilerne kom susende gennem gaden fra den nærliggende brandstation i Hillerøgade og drejede ned ad Ægirsgade og stoppede i begyndelsen af Dagmarsgade, vidste man, hvad der var gang i. Nogle af disse klunsere opholdt sig også på et værtshus i Allersgade. Den lille Kafé hed det. I folkemunde kaldet ChezKai efter ejeren der hed Kai. Jeg har ladet mig fortælle, at udstyret i dette værtshus var store egetræsborde/stole, ternede duge, sand på gulvet og spytbakker i hjørnerne.
Keld Sørensen 2005

Links
Kontakt bestyrelsen
Adresse
Top-House
Dagmarsgade 24-36
2200 København N